...

Darmowa dostawa od 249 zł!

Olej z owoców ROKITNIKA 100% ZMYDLONA 30ml

olej z owoców rokietnika

Olej z owoców ROKITNIKA 100% ZMYDLONA 30ml

34,00 

Naturalny olej z rokitnika działa odżywczo, przeciwzmarszczkowo, przeciwzapalne i promieniochronne. Idealny do pielęgnacji skóry dojrzałej, suchej i wrażliwej, a także naczyniowej i z trądzikiem różowatym.

✔️ do pielęgnacji skóry z problemami ✔️ działa przeciwzmarszczkowo ✔️ 100% naturalny olej

Więcej o produkcie przeczytasz poniżej ↓

Brak w magazynie

Podziel się

Olej z owoców rokitnika do pielęgnacji skóry dojrzałej, suchej i wrażliwej, a także naczyniowej i z trądzikiem różowatym. Otrzymywany jest poprzez tłoczenie metodą na zimno.

Olej dobrze się wchłania, niepozostawiający uczucia tłustości olej z owoców rokitnika wykazuje działanie odnawiające, odżywcze, przeciwzmarszczkowe, przeciwzapalne i promieniochronne. 

Jakie właściwości ma olej z owoców rokitnika do pielęgnacji skóry?

  • wykazuje silne właściwości regenerujące, przyspieszające gojenie
  • leczniczo przy chorobach skóry: atopowe zapalenie skóry/łuszczyca itp.
  • posiada silne właściwości wykazujących właściwości antyoksydacyjne i antynowotworowe
  • uszczelnia naczynia krwionośne, wzmacnia ich elastyczność
  • pośrednio nawilża skórę, tworząc warstwę zabezpieczającą przed odparowywaniem wody z głębszych warstw
  • leczy infekcje, ten olej zawiera również związki przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe, dzięki czemu jest cenny dla zdrowia skóry i włosów, niezależnie od tego, czy cierpisz na przewlekłą chorobę, taką jak łuszczyca, egzema lub trądzik różowaty, czy też bardziej ostry stan, który niszczy skórę, regularne stosowanie oleju rokitnikowego może zaatakować leżącą u podstaw infekcję grzybiczą, wirusową lub bakteryjną i szybko ją zneutralizować
  • karotenoidy (w tym β-karoten, likopen, luteina, zeaksantyna) zapobiegają posłonecznym uszkodzeniom skóry, a także chronią przed stresem oksydacyjnym wynikającym z nadmiernej aktywności reaktywnych form tlenu [działanie antystarzeniowe + ochrona przed promieniowaniem UV] oraz warunkują prawidłowy wzrost nabłonka [zwiększają gęstość i elastyczność skóry, zmniejszenie cellulitu], jak również działają ochronnie przeciwko nowotworom skóry
  • zawiera on wysokie stężenie kwasu oleopalmitynowego (omega-7) będącego naturalnym składnikiem lipidów skóry
  • jest bogatym źródłem przeciwutleniaczy, w tym tokoferoli, tokotrienoli (witaminy E)
  • wykazuje działanie odnawiające, odżywcze, przeciwzmarszczkowe, przeciwzapalnei promieniochronne
  • zmiękcza i uelastycznia skórę, koi i ją odżywia
  • tworzy warstwę ochronną na włosach i polepsza ich kondycję
  • niweluje swędzenie skóry podczas uszkodzeń lub wysypki

Skład oleju z rokietnika:

  • KWAS LINOLOWY około 39% – znany również jako Omega 6. Ten kwas tłuszczowy dostarcza skórze przeciwzapalnego nawilżenia, wspomagając gojenie się ran, w tym trądziku. Skóra trądzikowa wytwarza mniej kwasu linolowego, dlatego miejscowe dodanie oleju o wysokiej zawartości kwasu linolowego leczy i zapobiega przyszłym wypryskom. Zapewnia tę leczniczą wilgotność, nie będąc ciężkim, nadając skórze aksamitnie lekkie wykończenie.
  • KWAS ALFA-LINOLENOWY 36-44% znany również jako Omega 6.  Ten kwas tłuszczowy dostarcza skórze przeciwzapalnego nawilżenia, wspomagając gojenie się ran, w tym trądziku. Skóra trądzikowa wytwarza mniej kwasu linolowego, dlatego miejscowe dodanie oleju o wysokiej zawartości kwasu linolowego leczy i zapobiega przyszłym wypryskom. Zapewnia tę leczniczą wilgotność, nie będąc ciężkim, nadając skórze aksamitnie lekkie wykończenie.
  • FITOSTEROLE – wzmacniają barierę naskórkową, hamują utratę wody ze skóry, działają przeciwzapalnie, łagodząco, immunostymulująco oraz pobudzają regenerację i gojenie się naskórka. Wpływają również na poprawę elastyczności i gęstości skóry, wykazując działanie przeciwzmarszczkowe oraz normalizują pracę gruczołów łojowych (sprawdza się również w przypadku skóry tłustej).
  • KWAS OLEINOWY około 22% – znany również jako Omega 9. Kwas oleinowy zapewnia pośrednio nawilżenie, a także działa przeciwzapalnie.
  • KWAS PALMITYNOWY 26,3% – do 3% w oleju. Ma właściwości zmiękczające i nie zostawia tłustej nieprzyjemnej warstwy. Posiada silne właściwości antyoksydacyjne.
  • KWAS PALMITOOLEINOWY (Omega 7) 30-35% – naturalny składnik lipidów skóry.
  • Tokoferole i tokotrienole – związki witamin E, to silne przeciwutleniacze, które pomagają zwalczać wolne rodniki, tym samym chronią przed przedwczesnym starzeniem się skóry. Wspomagają regenerację komórek. Zmniejszają hiperpigmentację. Leczą blizny i pomagają w regeneracji komórek jak również poprawiają teksturę, nawilżenie i miękkość skóry. Witamina E chroni skórę przed utratą włókien kolagenu i elastyny, dzięki czemu dłużej zachowuje jędrność i elastyczność.
  • Witamina A (0,259 mg/100g) – wpływa na syntezę elastyny i kolagenu, dzięki czemu skóra jest jędrna i elastyczna, a zmarszczki wygładzone, a skóra napięta i lśniąca. Niweluje również wszelkie przebarwienia.

Witamina B Complex – potężny antyoksydant. Działa także łagodząco na stany zapalne. Zmniejsza zmarszczki, reguluje pigmentację skóry, tym samym poprawiając jej koloryt.

  • CYNK – przyspiesza gojenie skóry i łagodzi podrażnienia spowodowane zbyt intensywnym działaniem promieni słonecznych, a także działa antybakteryjnie. Wykorzystywany jest w kosmetykach do cery trądzikowej i z niedoskonałościami. Jak również na odparzenia.
  • Pozostałe mikroelementy: (Fe – żelazo, Cu – miedź, Mn – mangan).
  • WAPŃ – przenikając w głąb skóry, wapń stymuluje aktywność cytokeratyn, czyli największej i najbardziej zróżnicowanej grupy wchodzących w skład sieci włóknistych struktur białkowych komórek. Niedobór wapnia w organizmie powoduje zakłócenie metabolizmu i odnowy skóry, co prowadzi do jej wiotczenia i zmarszczek.  Obniżony poziom zawartości wapnia przyspiesza też proces starzenia skóry, wpływa na zaburzenia w ukrwieniu, powoduje egzemy. Niedobór wapnia zwiększa również prawdopodobieństwo zmian nowotworowych.
  • Pozostałe makroelementy: (Na – sód, K – potas, P – fosfor, Mg – magnez)

Skład: 100% olej z owoców rokitnika, zimnotłoczony, nierafinowany (Hippophae Rhamnoides Berry Oil)

Pojemność:  30 ml

Opakowanie: czarne szkło z pipetą

Marka

Zmydlona

Recenzje

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olej z owoców ROKITNIKA 100% ZMYDLONA 30ml”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Produkty dla Ciebie

Nawilżający krem z MOCZNIKIEM 10% Si Si Bee 55ml

Nawilżający krem z MOCZNIKIEM 10% Si Si Bee 55ml
78,00 

78,00 Dodaj do koszyka

Available: 1
Sold: 3

Nawilżający krem z MOCZNIKIEM 10% Si Si Bee 55ml

Nawilżający krem z MOCZNIKIEM 10% Si Si Bee 55ml
78,00 

Bardzo mocno nawilżający krem do twarzy. Wyraźnie nawilża skórę, poprawia jej gładkość i miękkość. Łagodzi podrażnienia spowodowane przesuszeniem.

  • zapobiega przesuszaniu się skóry
  • daje uczycie odżywienia skóry
  • regeneruje skórę

Więcej o produkcie przeczytasz poniżej ↓

Mus do ciała CZEKOLADOWY ZMYDLONA 180 ml

Mus do ciała CZEKOLADOWY ZMYDLONA 180 ml
49,90 

49,90 Dodaj do koszyka

Available: 1

Mus do ciała CZEKOLADOWY ZMYDLONA 180 ml

Mus do ciała CZEKOLADOWY ZMYDLONA 180 ml
49,90 

Naturalny mus o pięknym czekoladowym zapachu, do codziennej pielęgnacji nawet bardzo wymagającej skóry. Szybko się wchłania i cudownie pachnie!

  • doskonale nawilża i pielęgnuje
  • do każdego rodzaju skóry
  • pięknie pachnie

Więcej poczytasz w opisie ↓

0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyWróć do sklepu
    Optimized by Seraphinite Accelerator
    Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.